Amaze News | Homepage
ECHINOCTIUL DE PRIMAVARA sarbatorit azi de Google. La ce ora are loc in Romania si cum ne afecteaza

ECHINOCTIUL DE PRIMAVARA sarbatorit azi de Google. La ce ora are loc in Romania si cum ne afecteaza

🕔20.Mar 2014

ECHINOCTIUL DE PRIMAVARA, eveniment ce marcheaza inceputul primaverii astronomice este sarbatorit, joi, de Google printr-un logo special. In Romania, echinoctiul de primavara are loc in 2014, pe 20 martie, la ora 18:57.

ECHINOCTIUL DE PRIMAVARA este momentul cand ziua egaleaza ca durata noaptea si incepe anul solar. Si tot acum, potrivit credintelor stravechi, cerurile se deschid pentru a elibera energiile pozitive. Potrivit Observatorului Astronomic Vasile Urseanu, in 2014, ECHINOCTIUL DE PRIMAVARA are loc in Romania joi, la ora 18:57.

Incepand de la ECHINOCTIUL DE PRIMAVARA, durata zilei va fi in continua crestere, iar cea a noptii, in scadere fata de cea a zilei, pana la data de 21 iunie, cand va avea loc momentul solstiului de vara.

Google marcheaza ECHINOCTIUL DE PRIMAVARA printr-un doodle special – o grafica animata prin care un omulet uda florile si copacii.

ECHINOCTIUL DE PRIMAVARA marcheaza momentul in care Soarele traverseaza ecuatorul ceresc trecand din emisfera australa a sferei ceresti in cea boreala. Cand Soarele se afla in acest punct, numit punct vernal, el descrie miscarea diurna in lungul ecuatorului ceresc, fenomen ce determina egalitatea duratei zilelor cu cea a noptilor, indiferent de latitudine.

ECHINOCTIUL DE PRIMAVARA marcheaza si inceputul primaverii astronomice, care are o durata de 92,75 de zile.

Cum ne influenteaza ECHINOCTIUL DE PRIMAVARA? Vibratiile colective ale planetei sunt in crestere. Potrivit profetiilor din calendarul mayas care anunta sfarsitul lumii, la echinoctiul de primavara un val de energie se manifesta pe intreaga planeta.

In culturile antice, acest fenomen era vazut ca un simbol al renasterii. In cultura amerindiana se tineau ritualuri si dansuri in onoarea Soarelui. Indienii Sioux plantau in aceasta zi un arbore ceremonial ce reprezenta o legatura intre Cer si Pamant. In fiecare an, in aceasta zi sanctuarul de la Teotihuacan din Mexic este luat cu asalt de sute de turisti dornici sa celebreze echinoctiul de primavara.

Oamenii urca treptele celei mai inalte piramide, cea inchinata Soarelui si intind mainile spre cer. Echinoctiului ii sunt dedicate traditii spectaculoase si la piramida lui Kukulcan de la Chichen Itza, unde are loc un spectaculos joc de umbre, in Machu Pichu, “orasul pierdut” din Peru sau Loughcrew, Irlanda.

ECHINOCTIUL DE PRIMAVARA sarbatorit azi de Google. La ce ora are loc in Romania si cum ne afecteaza 061de90e2d0ff04986d56a437e013458

Cuvantul echinoctiu provine din franceza – equinoxe – care, la randul sau, provine din latina – aequinoctium (aequus, adica egal, si noctis, adica noapte).

Trecerea la ora de vara se va face in noaptea de 29 spre 30 martie, cand ora 03:00 dimineata va deveni ora 04:00 dimineata.

Sursa stirileprotv.ro

Cauta

Recomandari


Get Widget